Powerwalk-program för nybörjare

I de en här artikeln presenteras ett 12 veckor långt nybörjarprogram för dig som behöver lite hjälp med att komma igång. Programmet blir successivt blir mer utmanande för att du vid programmets slut kunna powerwalka upp emot en timme utan större problem. 

Om du är osäker på hur du går tillväga för att powerwalka, läs vår guide för att få till rätt teknik.

Rätt utrustning motiverar

Vad som är nästan svårare än att komma igång med sin träning är att faktiskt fortsätta med den. Med rätt utrustning ger du dig åtminstone en ärlig chans att göra din träning till något njutbart.

Innan du kommer igång kan det därför vara en idé att fundera lite över vilken utrustning du har och vad du kan behöva skaffa.

Skor
Ett par bra promenadskor är det absolut viktigaste om du ska powerwalka. Läs vår guide till att hitta ett par skor som passar dig.

Kläder
Bekväma kläder som sitter bra och transporterar bort svett från din kropp. Läs vår guide till att hitta rätt kläder för powerwalking.

Träningsappar och ”gadgets”
Det finns en rad appar och pulsklockor som hjälper dig hålla koll på dina framsteg. Många blir motiverade av att se diagram och statistik på hur långt, snabbt eller ofta de powerwalkar. Det är kanske inte det första du behöver, men har du en smart phone rekommenderar jag att du att ladda ner gratisappen RunKeeper och börjar mäta dina framsteg redan från början.

Det är okej att fuska – ibland

Träning ska inte vara ett tvång, utan utvecklas till en hälsosam vana. För bästa resultat bör du naturligtvis följa träningsschemat till punkt och pricka. Men ibland kommer livet emellan och du kan behöva hoppa över någon dag. Det är inte hela världen, men försök att gå en powerwalk åtminstone fem gånger i veckan för att uppnå önskat resultat.

12 veckors program för nybörjaren

Så, nu har du rätt utrustning och rätt inställning. Här nedan följer då schemat som tar dig från soffpotatis till powerwalkare på bara 12 veckor.

Lycka till!

[su_table url=”http://power-walk.se/wp-content/uploads/2012/08/Promenad-3.csv”]

Table Table
Table Table

[/su_table]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *