Musik till träningspasset

Ingenting peppar en under ett träningspass som en riktigt bra låt. Men det är inte alltid musiken man lyssnar på till vardags har det tempot du behöver för att höja sin puls. Här har jag samlat en rad Spotifylistor med träningsmusik som jag brukar lyssna på när jag powerwalkar eller tränar på gym.

Powewalk 13 av Lena Larje

Lenas Powerwalk 13 innehåller en rad moderna upptempolåtar som är utmärkt träningsmusik. Bland andra Scream av Usher, I Love It av Icona Pop och en av mina personliga träningslåtar just nu Got This Feeling av Da Buzz.

Lenas blogg Training40plus hittar du ännu fler listor.

GYM Mixtape #1 av Christopher Kreij

En blandad lista med både lite tyngre rap och upptempo dubstep och elektronisk musik. På listan hitter du låtar som Work av Gangstarr, Hang with me av Robyn och Love The Way You Lie av Eminem och Rihanna.

Träning 2012 av Elin Helena Olsson

En blandad spellista med både snabbare rocklåtar och modern housemusik. En bra blanding om man inte vet vad man är sugen på och vill att ens träningsmusik ska bjuda på lite av allt möjligt. Några av mina favoritlåtar på listan är Na na na av My Chemical Romance, Stockholm Syndrome av Muse och Bangrang av Skrillex.

POWER WALKING av jointhemovement

jointhemovement är träningsaffärens Stadiums officiella Spotifykonto. De har gjort listor för olika träningstillfällen. POWER WALK är givetvis min favoritlista, resterande listor hittar du på deras webbsida. Det är en ganska rockig lista med låtar i lagom powerwalk-tempo, som exempelvis Get On Your Boots av U2, It’s My Life av No Doubt och Jump av Van Halen.

Run for your life av cecilablankens

Det här är en riktig pepplista med både bra modern upptempopop och klassiker från åttiotalet. Har du lyssnat på populärmusik under de senaste trettio åren kommer kunna sjunga med i stort sett varenda låt medan du powerwalkar i motionsspåret. Några av låtarna är All The Single Ladies av Beyoncé, Kick Start My Heart av Mötley Crüe och Freedom av Dr.Alban.

Det var mina tips på bra spellistor för träningsmusik. Ett annat tips är faktiskt att lyssna på ljudböcker medan du motionerar. Om du inte koncentrerar dig kan du lätt tappa tempo i träningen, men å andra sidan hinner du ”läsa” de där böckerna som du annars inte ”hinner med”. Inga ursäkter alltså – du kan bli både vältränad och beläst på samma gång!