Powerwalking kan lindra depression

Cirka 20 procent av Sveriges befolkning drabbas av depression någon gång under livet. Otalet studier visar att depression kan lindras – och det på kort tid – med hjälp av regelbunden motion. Enkel motion som powerwalk är en bra träningsform, som varken kräver

Vad är powerwalk?

Powerwalk är en form av promenad där man går snabbare än vanligt och använder armarna för att öka intensiteten.

Det är en lättillgänglig form av träning som kan göras nästan var som helst, och det kräver inga speciella kläder eller utrustning. Det är enkelhet själv.

Vad är effekterna?

Forskning har visat att regelbunden powerwalk kan ha många positiva effekter på mental hälsa, inklusive att dämpa symptom på depression.

En studie från 2018 publicerad i Journal of Affective Disorders visade att personer med mild till måttlig depression som deltog i en powerwalk-grupp upplevde en signifikant minskning av depressionssymptom jämfört med en kontrollgrupp som inte gjorde det. Detta bevisar att powerwalk kan ha en positiv inverkan på depression.

Powerwalk kan också hjälpa till att öka självförtroendet och förbättra humöret.

Dessutom kan regelbunden motion bidra till att öka kognitiv funktion och minnet.

Fysisk aktivitet ökar till råga på allt produktionen av endorfiner, även kallade “glädjeämnen”, vilket kan hjälpa till att lindra ångest och stress.

Slutsats

Powerwalk är en enkel och billig metod för att förbättra humöret och dämpa symptom på depression.

Det är en lättillgänglig form av träning som kan göras nästan var som helst, och det kräver inga speciella kläder eller utrustning. S

Så om du kämpar med depression eller bara vill öka ditt välbefinnande, kan det vara värt att prova powerwalk.

Lämna en kommentar