Powerwalk på löpband

Powerwalk på löpbandLöpband är ett av de mest populära träningsredskapet, både i hemmet och på gymmet. Att träna på löpband är ett enkelt sätt att få upp pulsen, och har du svårt att komma iväg på längre turer är det dessutom ett praktiskt sätt att få lite vardagsmotion oavsett om du går på det en timme eller tar en kortare session på bara tio minuter. Kom ihåg att all träning är bättre än ingen träning alls!

De stora musklerna i benen, hjälper ett löpband dig att bränna stora kalorier

Många forskare och personliga tränare enas om att promenader är ett av de bästa sätten att bränna fett på.

Varför?

Det verkar som att en promenad gör att din kropp att går direkt till fettdepåer som energi istället för första förbruka sockret (glykogen) din kropp lagrar (används av kroppen för snabb energi).

Inte bara det, otaliga studier – inkluderande en av American Medical Association – rankar löpband som nummer ett bland träningsmaskiner för tappa vikt och bränna kalorier.

När de stora musklerna i benen ansträngs bränner kroppen maximalt med kalorier, vilket innebär mer vikt förlorade. Med tanke på alla deras fördelar är det inte konstigt att försäljningen av löpband har skjutit i höjden de senaste åren.

Så om du vill gå ner i vikt och komma i bra form, kan ett löpband vara en utmärkt investering för att hjälpa dig att nå dina mål.

Powerwalking på ett löpband hjälper dig att bränna kalorier utan att tråka ut dig

För att gå ner i vikt, förbättra konditionen eller bara ”tighta till” kroppen är motion ett måste. Men vad gör du om du helt enkelt – som de allra flesta – tycker att träning är tråkigt?

Ett utmärkt alternativ är att powerwalka på ett löpband i ditt hem. Ställ löpbandet framför TV:n och titta ikapp det senaste avsnittet på din favoritserie. En timme flyger förbi och du kommer inte ens märka att du har motionerat.

Många löpband har även ett ställ för böcker eller tidningar. Vad sägs om att ta en powerwalk uppför en lång backe (en grym kaloribrännare!) samtidigt som du läser en roman eller pluggar till en tenta?

Ju mer du njuter av din träning (eller ju mer du kan förtränga att du tränar), desto mer tid du kommer att spendera brännandes kalorier på löpbandet.

Löpbandet är oöverträffad när det kommer till mångsidig träning

Om du någon gång har tittat på TV-shop-kanaler har du säkerligen sett alla mirakelredskap som hjälper dig till en perfekt kropp med bara några enkla steg. Några av dessa fungerar säker bra, men gemensamt med de flesta är att de endast duger till en enda övning. En repetitiv rörelse som kroppen snabbt anpassar sig till, vilket betyder att du kommer bränna mindre kalorier.

Ett löpband – å andra sidan – ger dig mångsidig träning så att din kropp fortsätter att utmanas och bränna kalorier.

Om du just har börjat ett träningsprogram kan du börja med en långsam promenad och sedan påskynda den som din kropp får i bättre form. Om du tränar för ett maraton kan du köra i en stadig takt, och även bygga i spurter.

Du kan ta en powerwalk eller en lång joggingtur. Många löpband är justerbara så du kan simulera en uppförsbacke, och en del har även inbyggda vikter så att du kan ge överkroppen träning också.

Det finns otaliga sätt att variera din träning med ett löpband så att du fortsätter att utmana din kropp och bränna kalorier.

Ett löpband hjälper dig att bränna mer kalorier genom att öka din träningsfrekvens

En 3 årig studie utförd av University of Stanford Graduate School of Business har funnit att konsumenterna betalar alldeles för mycket för sina gymmedlemskap i förhållande hur mycket de sedan utnyttjar gymmen.

I studien drar man slutsatsen att de flesta människor överskattar hur ofta de kommer att utnyttja sina medlemskap och att de flesta inte besöker gymmet tillräckligt ofta för att motivera kostnaden för medlemskapet.

Kanske kan orsaken vara att många människor helt enkelt inte har tid att gå. Men har du ett löpband i ditt hem finns kommer du alltid ha träningen nära till hands.

Experter säger att två 15-minuters pass kan ge oss samma övning förmåner som en 30-minuters träning, vilket betyder att du med ett löpband i ditt hem kan dela upp din träning i mindre segment, och ändå bränna lika många kalorier.

Kanske går du 15 minuters morgon promenad efter att du vaknat. Under lunchen kan du ta en lätt joggingtur på 20 minuter. Eller vad sägs om en 10-minuters powerwalk strax före middagen?

Oavsett om du motionerar fem, tio eller sextio kommer varje minut bidra till att du förbättrar din hälsa.

Med ett löpband i hemmet kan du motionera året runt

[su_column size=”1/3″][/su_column]Ok, här är det – en av de viktigaste fördelarna med att ha ett hem löpband: det är bekvämt!

Här i Sverige känns det ibland som att vi har vinter året runt, och att ta en rask powerwalk i motvind och snöblandat regn är inte särskilt roligt.

Med ett löpband i hemmet kan du motionera året runt, oavsett väder eller tid på dygnet. Dessutom slipper du fundera på vad du har på dig, i ditt eget hem är det ingen som bryr sig om du tränar de senaste NIKE-kläderna, morgonrocken eller naken för den delen.