Powerwalk före eller efter frukost?

Att ta en powerwalk antingen före eller efter frukost har en positiv påvekan på metabolismen. Men att promenera före frukosten aktiverar andra reaktioner i kroppen, än vad som är fallet om du har mat i magen som kroppen redan håller på att smälta.

I den här artikeln får du lära dig vilka skillnaderna är – men kom ihåg: varje gång du tar en powerwalk så påverkar det din övergripande hälsa på ett positivt sätt.

Powerwalk före frukost

Att promenera innan du äter, minskar mängden socker och fetter som lagras i blodet efter måltiden.

Studier har visat att om kroppen nyligen utsatts för fysisk påfrestning, stimuleras matsmältningen och kroppen bränner kalorier i en högre hastighet.

Om kroppen är varm, svettig och uppe i varv tenderar även matlusten att minska. Kroppens fokus är då nämligen inställd på att sänka temperaturen, vilket gör att ”aptiten” för tillfället är åsidosatt.

Aptiten kommer dock tillbaka tämligen snabbt så snart kroppens temperatur är på mer normala nivåer.

Så om ditt mål är att gå ner i vikt kan det alltså vara en idé att ta en powerwalk innan frukost, för att sedan äta din frukost medan du fortfarande är uppe i varv.

Promenera efter frukosten

En lugn promenad efter frukosten hjälper kroppen att komma igång med matsmältningen och börja bränna kalorier.

Det är däremot ingen bra idé att ta snabbare promenader i direkt anslutning till måltider. Kroppen håller nämligen på att smälta maten. Att samtidigt påfresta kroppen med hårdare fysisk aktivitet gör att blodet rusar snabbare, vilket tvingar hjärtat att arbeta betydligt hårdare än vanligt.

Glöm inte att dricka vatten

Oavsett om du powerwalkar innan eller efter frukosten får du inte glömma att dricka vatten efter din promenad.

Lämna en kommentar